Azteb

چه زمانی می بایست برای دستگاه اکسیژن ساز از مرطوب کننده استفاده کرد؟

نویسنده aztebadmin 2021-05-10 17:12:09 0 نظر راهنما,
چه زمانی می بایست برای دستگاه اکسیژن ساز از مرطوب کننده استفاده کرد؟
در شرایط عادی، ریه ها هنگام تنفس می توانند اکسیژن را از هوا گرفته و وارد جریان خون کنند. با این حال، بیماری های گوناگونی وجود دارند که می توانند در این روند اختلال ایجاد کنند و منجر به کاهش سطح اکسیژن خون در بدن شوند. در این شرایط معمولا پزشک برای بیمار اکسیژن درمانی تجویز می کند. یکی از رایج ترین دستگاه های کمک تنفسی تجویز شده، دستگاه اکسیژن ساز است. لازم به ذکر است، استفاده از دستگاه اکسیژن ساز حتما می بایست توسط پزشک تجویز شود و استفاده ی خودسرانه از آن عواقب جدی به همراه دارد. برخی از بیماری هایی که به موجب آن ها اکسیژن درمانی توصیه می شود، شامل موارد زیر می شوند:
 
 
  • آسم
در این بیماری تنفس بیمار به دلیل تورم راه های هوایی و تولید مخاط بسیار سخت می شود که اکسیژن درمانی می تواند تا حد زیادی به کنترل کردن آن کمک کند. 
  • ذات الریه(پنومونی)
در این بیماری کیسه های هوایی ریه عفونت کرده و در بیشتر مواقع مایعی درون ریه ها را پر می کند. بنا بر تحقیقات استفاده از اکسیژن درمانی در روند درمان این بیماران تاثیرات مثبت بسیاری به همراه دارد.
  • سندرم دیسترس تنفسی (RDS)
این بیماری در نوزادان نارس بسیار شایع است زیرا ریه های آنها نمی تواند سورفاکتانت کافی تولید کند. سورفاکتانت مایعی است که داخل ریه ها را پوشش داده و به باز ماندن آن ها کمک می کند. هنگامی که این مایع به اندازه ی کافی تولید نشود، ریه ها می بایست برای تنفس بیشتر کار کنند که در نهایت منجر به افت آن ها می شود. دستگاه اکسیژن ساز با وارد کردن اکسیژن درون خون بیمار فشار زیاد را از روی ریه ها بر می دارد و به درمان بیماری کمک می کند. 
  • دیسپلازی ریوی (BPD)
دیسپلازی ریوی یا BPD یک بیماری حاد ریوی است که به موجب آن ریه به اندازه ی کافی رشد نمی کند و می بایست مدت زیادی تحت اکسیژن درمانی قرار بگیرد.
  • بیماری مزمن انسدادی ریه (COPD)
افراد زیادی در سرتاسر دنیا با این بیماری دست و پنجه نرم می کنند که به موجب آن ریه ها دچار آسیب جدی می شوند و به سختی می توانند اکسیژن را جذب کنند. 
  • فیبروز سیستیک (Cystic Fibrosis)
نوعی بیماری وراثتی خطرناک است که ریه ها و سیستم گوارشی را تحت تاثیر قرار داده و در روند کاری سلول های تولیدکننده ی مخاط، عرق و مایعات گوارشی اختلال ایجاد می کند، که به موجب آن در مجراها، لوله ها و کانال ‌های بدن فرد بیمار انسداد ایجاد می شود.
  • آپنه ی  خواب
این بیماری منجر به تنفس منقطع فرد بیمار در هنگام خواب شود.
 
ابتلا به هرکدام از این بیماری ها باعث می شود فرد مجبور به ایجاد تغییرات بزرگی در سبک زندگی خود شود که می تواند اندکی ناراحت کننده باشد، با این حال این برای شروع روند درمان لازم است. یکی از این تغییرات استفاده از دستگاه های کمک تنفسی مانند اکسیژن ساز است که در برخی شرایط (مانند خشکی و سوزش بینی یا سینوس) لازم است همراه با تجهیزاتی مانند مرطوب کننده استفاده شود. 
علائمی که نشان می دهد سینوس های شما به دستگاه مرطوب کننده احتیاج دارد
افراد پس از استفاده از دستگاه های کمک تنفسی، ممکن است علائم گوناگونی را تجربه کنند که شامل درجات متفاوتی از خشکی بینی می شود. این بدین معنی است که برخی از افراد تنها مقدار اندکی ناراحتی در سینوس های خود احساس می کنند، در حالی که برخی از افراد ممکن است خون دماغ شوند. این ناراحتی در سینوس، هر اندازه که باشد می تواند موجب کلافگی کاربر شود. از این رو توصیه می شود، در صورتی که سینوس هایتان هنگام استفاده از دستگاه اکسیژن ساز با مشکل روبرو شد، از دستگاه مرطوب کننده استفاده کنید.
 
 
نکته
بینی خود را پیش از مصرف ژل روان کننده ی بینی و اسپری های پزشکی یا غیر پزشکی، به خوبی بشویید. همچنین، پیش از مصرف هر گونه دارو، پماد، ژل یا روان کننده در بینی خود با پزشک مشورت کنید، زیرا ممکن است انتخاب یک داروی خودسرانه خطرناک باشد و با اکسیژن درمانی شما تداخل داشته باشد. همچنین به یاد داشته باشید استنشاق این کرم ها ممکن است خطرناک باشد زیرا ممکن است هنگام اعمال آن درون بینی به خوبی در سطح آن پخش نشوند و تکه ای از آن با عمل دم وارد مجاری تنفسی شما شود.
از مرطوب کننده استفاده کنید
دستگاه اکسیژن ساز با جذب هوای محیط به درون خود و پردازش آن، اکسیژن را از دیگر گازها جدا می کند تا اکسیژن را به صورت خالص و غنی شده به بیمار برساند. عبور مستمر هوا از راه بینی و سینوس در طول زمان منجر به ایجاد خشکی در این قسمت می شود. لازم به ذکر است، این مسئله در مناطقی که آب و هوای خشکی دارند، شدید تر از مناطق دیگر است.
برای برطرف کردن این مشکل، در کنار دستگاه اکسیژن ساز، دستگاه های مرطوب کننده نیز عرضه می شوند که به صورت جداگانه به اکسیژن سازها متصل می شوند. نحوه ی عملکرد مرطوب کننده بدین صورت است که اکسیژن غنی سازی شده را پیش از رساندن به بیمار، از این قسمت عبور می دهد تا مرطوب شده و سپس وارد شلنگ اکسیژن (تیوب) می شود تا خود را به بیمار برساند. لازم به ذکر است استفاده از دستگاه مرطوب کننده در اکسیژن سازهای پالسی (ضربانی) امکان پذیر نیست، زیرا قدرت کافی برای پمپاژ اکسیژن درون مرطوب کننده را ندارد.
 
 
میزان رطوبت مناسب
نرخ استاندارد رطوبت در دستگاه مرطوب کننده 2 لیتر در دقیقه در نظر گرفته شده است، با این حال این میزان ممکن است لازم باشد بسته به شرایط، نوع بیماری و شرایط کلی بیمار بالاتر یا پایین تر انتخاب شود. علاوه بر این موارد محیط زندگی نیز تاثیر بسیاری بر میزان رطوبت لازم دارد. برای مثال درجه ای که برای شما در اهواز مناسب است، ممکن است در گیلان مناسب نباشد.
هنگام استفاده از دستگاه مرطوب کننده نکات زیر را در نظر داشته باشید:
  • دستورالعمل دستگاه را به خوبی خوانده و نکات آن را رعایت کنید.
  • فقط از آب مقطر یا تصفیه شده استفاده کنید.
  • در صورتی که سطح آب در مرطوب کننده پایین بیاید، آن را دوباره پر کنید.
  • مرطوب کننده را هر روزتمیز کرده و بشویید.
به طور کل، در صورتی که هنگام استفاده از دستگاه برای شما مشکلی پیش آمد، احساس سرخوردگی نکنید. تنها لازم است با فروشنده ی دستگاه یا پزشک خود تماس گرفته و از آن ها راهنمایی بخواهید تا به شما کمک کنند بهترین تجربه را هنگام استفاده از این دستگاه ها داشته باشید.

افزودن نظر